Boka Kotorska

Izlet

boka-kotorska-montenegrina

Bokokotorski zaliv je kutak Mediterana gdje se magični susret mnogih suprotnosti neprekidno odvija na najdivniji način. Zauzima najveći deo Jadranskog mora (87 km), okružen sa 4 manja zaliva: Hercegnovski, Risanski, Kotorski i Tivatski. Jadransko more i veličanstvene stijene Kotorskog zaliva dodiruju se, istražuju i takmiče se. Ukoliko želite da uživate u njegovim ljepotama ovaj izlet je pravi izbor za Vas.

Plan ture

1. Polazak u 16.00h iz Herceg Novog i nastavlja se duž rivijere do rta Verige gdje sledi foto pauza. Nakon foto pauze stižemo u Perast koji se zbog svoje ljepote i kulturno-istorijske važnosti 1979.god pridružuje UNESCO-voj listi svjetske kulturne baštine. Gospa od Škrpjela je najveća nezaobilazna turistička atrakcija Perasta, a i same Boke. Pauza za posjetu veličanstvenog vještačkog ostrva sa istoimenom crkvom i muzejom u trajanju od 1.30h.

2. Nakon toga slijedi odlazak u Kotor, srednjovjekovni grad okružen grandioznim zidinama, isprepletan starim kaldrmisanim ulicama i brojnim muzejima, crkvama i palatama. Kotor je takođe upisan na UNESCO-voj listi svjetske kulturne baštine. Imaćete priliku da vidite katedralu Svetog Tripuna, Pomorski muzej, brojne trgove.

3. Oko 20.00h nastavljamo put ka Tivtu, najmlađem gradu na Primorju kao i nezaobilaznoj najprestižnijoj marini na Jadranskom moru – marina Porto Montenegro. U kompleksu se nalazi marina (450 vezova za jahte dužine od 12 do 250 metara), rezidencije, poslovni prostori, Hotel “Regent Porto Montenegro”, Zbirka pomorskog nasleđa sa vrijednim muzejskim eksponatima, itd.

4. Povratak u Herceg Novi oko 23.00h.

Cijena izleta

29,00 € po osobi

U cijenu su uračunati: prevoz brodićem na relaciji Perast-Gospa od Škrpjela-Perast, ulaznica u muzejski dio Gospe od Škrpjela, turistička taksa grada Kotor, usluga turističkog vodiča i osiguranje.

Polazak

svakog ponedeljka

Rezervacija / Upit