Montenegro

Izlet

lovcen-crna-gora

Ukoliko želite da doživite i osjetite miris mora i planina u istom danu, ovaj izlet je kao stvoren za Vas. U jednom momentu smo u obilasku zaliva dok se već u sledećem trenutku nalazimo u unutrašnjosti crnogorske kulture i tradicije. Tokom većeg dijela putovanja imaćete priliku da uživate u pogledu na Bokokotorski zaliv što čini ovaj izlet jedinstvenim. Vaše je samo da se udobno smjestite i uživate u trenucima koji ovaj izlet nudi.

Plan izleta

1. Polazak iz Herceg Novog je planiran u 08.00h, i nastavlja se duž prelijepog Bokokotorskog zaliva, zatim slijedi kratka pauza u trajanju od 30-45min u Perastu. U ovom malom gradiću ćete moći da uživate u pogledu na dva mala ostrva, Sv. Marko i Ostrvo Gospa od Škpjela.

2. Nakon Perasta, putovanje nastavljamo ka unutrašnjosti Crne Gore, gdje posjećujemo Nacionalni park Lovćen. U malom selu Njeguši koje ima veliki značaj u istoriji naše zemlje imaćemo degustaciju njeguških specijaliteta.

3. Nakon degustacije, putovanje nastavljamo ka mauzoleju na Lovćenu gdje ćemo imati pauzu u trajanju od 1.30h za obilazak Njegoševog mauzoleja.

4. Nakon obilaska Njegoševog mauzoleja oko 14.00h stižemo u Cetinje, staru prijestonicu Crne Gore koje predstavlja duhovni i kulturni centar zemlje. Reći će Crnogorci – ko nije bio na Cetinju, NIJE BIO U CRNOJ GORI. Slobodno vrijeme za posjetu čuvenog Cetinjskog manastira, koji je bio rezidencija crnogorskih državnika , dvora kralja Nikole čija postavka posjetiocima pruža mnogobrojna svjedočanstva o životu, navikama I stilu življenja crnogorske kraljevske porodice.
Povratak u Herceg Novi oko 18.00h časova.

Cijena izleta

40,00 € po osobi

U cijenu su uračunati: degustacija njeguških specijaliteta , ulaznica za NP Lovćen, turistička taksa Cetinje, usluga turističkog vodiča i osiguranje.

Polazak

Svakog petka

Rezervacija / Upit