Manastir Ostrog

Izlet

The-Monastery-Of-Ostrog-montenegro-tour-and-airport-transfers-montenegrina

Manastir Ostrog, Čudo prirode i ljudskog rada, uklesan u gotovo horizontalnu stijenu, danas je biser crnogorske duhovnosti koga tokom jedne godine posjeti više stotina hiljada hodočasnika – iz cijelog svijeta i svih vjeroispovijesti. Manastir Ostrog, sa moštima Svetog Vasilija Ostroškog, Čudotvorca, sagrađen je 1650. godine i sastoji se od Donjeg manastira, Gornjeg manastira i crkve Svete mučenice Stanka, pastira iz sela Podvrače, Danilovgrad, koga su Osmanlije posjekle i ubile jer je odbio da primi islam. Gornji manastir se nalazi na 900m nadmorske visine. Sastoji se od dvije crkve posvećene Časnom Krstu  i Bogorodici (Vavedenju Presvete Bogorodice) i u njoj se čuvaju mošti Svetog Vasilija Ostroškog, koje su poznate po svojoj iscjeliteljskoj moći. Donji manastir je posvećen Svetoj Trojici.

Sva crnogorska duhovnost, vjera i kulturno bogatstvo kao da su na jednom mjestu našli utočišta u visinama ostroških stijena. Destinacija koja ce vam oduzeti dah napuniće vašu dušu svježim i uzvišenim osjećajem ljubavi prema Bogu.

Prepodne

Plan izleta

1. Jutarnji polazak (srijeda, petak i nedelja) počinje u 07.00h iz Herceg Novog i nastavlja se duž zaliva kada već u Lipcima se krećemo ka kontinentalmom dijelu. Dolazak u restoran oko 09.00h na kratku pauzu za kafu ili doručak, po želji gosta.

2. Nakon pauze koja traje 20 minuta, stižemo u Manastirski kompleks. Slobodno vrijeme za njegovu posjetu u trajanju od 3h.

3. Oko 13.00h, nakon obilaska, pravimo pauzu u restoranu za ručak (po želji) nakon koje slijedi povratak za Herceg Novi. Tokom povratka uživaćete u prelijepoj panorami na Slano jezero i Bokokotorski zaliv uz mogućnost fotografisanja.

4. Dolazak u Herceg Novi planiran je oko 16.00h.

Popodne

1. Popodnevna manastirska tura (ponedeljak, utorak i četvrtak) počinje u 13.30h iz Herceg Novog.

2. Dolazak na manastirski kompleks oko 16.00h.

3. Slobodno vrijeme za njegovu posjetu u trajanju od 3h. Takođe, bićete u prilici da prisustvujete Večernjoj Liturgiji u Gornjem i Donjem Manastiru.

4. Povratak u Herceg Novi oko 22.00h.

Cijena izleta

25,00€ po osobi

U cijenu su uračunati: manastirska taksa, usluga turističkog vodiča i osiguranje.

Polazak

srijeda, petak i nedelja u 07.00h

ponedeljak, utorak i četvrtak u 13.30h

Rezervacija / Upit