Korčula i Dubrovnik

izlet

Korcula-montenegrina-travel

Od kulturnih znamenitosti do omiljenih aktivnosti na otvorenom, vrhunske gastroomije i vina do prekrasnih plaža, Korčula vam pruža utočište i bijeg od stresa!

Korčula je istorijski utvrđeni grad na istočnoj obali ostrva Korčule.
Stari grad je okružen zidinama, a ulice su raspoređene u riblje kosti omogućujući slobodno strujanje zraka, ali i štiteći od jakih vjetrova.
Od značajnijih istorijskih znamenitosti navest ćemo gotičko-renesansnu katedralu Svetog Marka, gradsku palatu, te masivne gradske zidine, kao i franjevački samostan iz 15.vijeka sa prekrasnim manastirom na ostrvu Badija.

Dubrovnik se nalazi na krajnjem jugu Hrvatske rivijere. Proglašen je za treće najromantičnije mjesto na svijetu. Ovo je grad koji bi trebalo posjetiti bar jednom u životu. Džordž Bernard Šo krstio je Dubrovnik u “biser Jadrana” zbog svoje neuporedive građevinske baštine. Svjetlucav mermer na ulicama Dubrovnika, barokne zgrade isprekidane prelepim renesansnim fontanama i fasadama pa nije čudo što Unesko naziva Dubrovnik svjetskom kulturnom baštinom. Dubrovnik je više nego fascinantan zbog Starog Grada, ali i zbog kristalno čistog mora, punog šumovitih ostrva koja vas zovu na izlete.

Plan izleta

  1. Polazak iz Herceg Novog planiran je u 07.00h. Na putu ka Korčuli imaćete priliku da vidite ljepotu Jadrana, crnogorskog zaliva i Hrvatskih Ostrva.
  2. Uz kraću pauzu dolazak u Orebić je planiran oko 10.30h gdje se ukrcavamo na trajekt i putujemo do ostrva Korčula.
  3. Slobodno vrijeme za obilazak ostrva je 3.00h
  4. 15:00h polazak sa ostrva Korčula i nastavak putovanja ka starom gradu Dubrovniku gdje slijedi slobodno vrijeme za obilazak starih zidina i znamenitosti u trajanju od 2h.
  5. Očekivano vrijeme povratka u Herceg Novi je oko 21.00h.

Cijena izleta

45,00 € po osobi

Svake NEDELJE

Napomena

Potreban pasoš radi prelaska granice Crne Gore i Hrvatske.

Rezervacija / Upit