KANJONI CRNE GORE

izlet

kanjoni-crne-gore-moraca-tara

Kanjoni Morače i Tare, koji ujedno predstavljaju najljepše vidikovce na prostorima Crne Gore, kao i netaknuta priroda nacionalnih parkova – poseban su doživljaj Crne Gore u jednom danu. Obilazimo dva kanjona, manastir Moraču, izuzetan most na Tari i dva nacionalna parka (Biogradska gora i Durmitor). Prvo ćete posetiti manastir Moraču, sa predivnim prirodnim okruženjem i crkvom posvećenom Bogorodici, kao i konakom. Drugo, Nacionalni park Biogradska gora zarobiće vas svojim potocima i uvalama, Biogradskim jezerom, hiljadugodišnjim šumama i travnjacima, veličanstvenošću prirodnih lepota.Sledeće, vaše oči će se diviti kanjonu Tare – najdubljem kanjonu u Evropi i reci Tari “suza Evrope”, tako nazvanoj po svojoj čistoj vodi. Drugi najdublji kanjon na svetu (posle kanjona Kolorada) jedno je od 25 najznačajnijih nalazišta na svetu. Dalje, uživaćete u čistoj, netaknutoj prirodi i posetićete biser Tare, remek delo arhitekture – most na Tari. Na kraju, svakako će vas privući Nacionalni park Durmitor i Crno jezero.

Plan izleta

1. Polazak iz Herceg Novog u 06.00h. Trajektom putanju nastavljamo do Budve, zatim Cetinja gdje slijedi foto pauza na Brajićima.

2. Dolazak na Cetinje i dorucak u trajanju od 30 minuta.

3. Nakon pauze, preko Podgorice, prolazimo uz više foto pauza kanjonom rijeke Morače. Dolazak oko 09.45h na manastir i pauza za posjetu kompleksa u trajanju 45 minuta.

4. Zatim slijedi odlazak u NP Biogradfsko jezero gdje stižemo oko 11.30h. Pauza za razgled u trajanju od 30 minuta.

5. Nastavak putovanja ka veličanstvenom kanjonu rijeke Tare praveći pauzu na najpoznatijem mostu Đurđevića Tara. Dolazak je planiran oko 13.30h sa pauzom u trajanju 1.30min za razgled i ručak.

6. Oko 15.30h stižemo u NP Durmitor kako bi posjetili Crno jezero. Slobodno vrijeme 1h

7. Povratak preko Šavnika i Nikšića sa foto-pauzom i panoramskim pogledom na Bokokotorski zaliv.

8. Povratak u Herceg Novi oko 20.00h.

Cijena izleta

59,00 € po osobi

U cijenu su uračunati: Doručak u konobi (sendvič i kafa ili čaj), ulaznica za NP Biogradska Gora, ulaznica za NP Durmitor, ulaznica za Manastir Moraču, usluga turističkog vodiča i osiguranje.

Polazak

Svake srijede i subote

Rezervacija / Upit